patiënten

Therapieën

Als u chronisch last heeft van pijnklachten aan spieren, pezen of gewrichten, dan kunt u voor een deskundige en effectieve behandeling ook bij Radiologie Van Mieghem terecht. Voor een laagdrempelige ingreep om uw fysieke herstel te stimuleren, bieden we met de beste apparatuur Shockwave therapie, PRP (Platelet-Rich Plasma) therapie en Infiltraties van gewrichten, slijmbeurzen & pezen aan. U kunt bij ons onder andere terecht voor hielspoor, achillespeesontsteking, enkel en knieartrose, slijmbeursontsteking knie, heup en schouder, shin splints, hamstings, schouders, tennis- of golfelleboog en triggerfinger. Overleg zeker ook eerst met uw huisarts. De door ons geboden therapieën vinden plaats onder radiografische echobegeleiding, waarbij radioloog Isabelle van Mieghem eerst de regio echografisch documenteert en lokaliseert waarna collega’s – de sportartsen dr. Bex en dr. Mariën – meer gefocust, meer in de diepte en dus resultaatgerichter kunnen werken.

Shockwave therapie
Onze gespecialiseerde artsen werken voor de nagenoeg pijnloze gefocusseerde Shockwave therapie met een krachtiger type toestel dan gebruikelijk waardoor een effectievere en meer diepliggende behandeling op celniveau mogelijk is. De voordelen van de Shockwave behandeling zijn legio:

  • Nauwkeurige behandeling direct op de pijnplek.
  • Vanwege de echografische begeleiding is de kans dat omringend gezond weefsel wordt geraakt te verwaarlozen en is de foutmarge nagenoeg nihil.
  • Snel en soms zelfs direct resultaat en vermindering van pijn
  • Voorkomt onnodig veel

PRP therapie
Bij de PRP behandeling neemt één van onze sportartsen een kleine hoeveelheid bloed bij u af. Vervolgens wordt het rijke plasma gecentrifugeerd en uw bloedplaatjes geïsoleerd. Het zijn deze bloedplaatjes die bij het herstel van (sport) letsel een belangrijke rol spelen. Door de concentratie van de bloedplaatjes en dus groeifactoren opnieuw lokaal op de pijnlocatie in te spuiten en dit bovendien onder echografische begeleiding te doen, verbetert en versnelt het genezingsproces. Omdat gewerkt wordt met een lichaamseigen product is de kans op bijwerkingen bijzonder klein. De behandeling kan bovendien vlot en zonder opname worden uitgevoerd en is zeer betaalbaar. We passen PRP toe bij acute of chronische gewrichtsproblemen, spier- en peesletsel of ligamentaire (banden) letsels ten gevolge van bijvoorbeeld sportblessures of artritis.

 Infiltraties van gewrichten, slijmbeurzen & pezen
Bij slijmbeursontstekingen, gewrichts- of peesontstekingen of artrose kan het zijn dat de arts voorschrijft dat u een lokale behandeling met bijvoorbeeld cortisonen (hormonen) of het lichaamseigen hyaluronzuur moet krijgen. Ook kan het zijn dat bij een cyste of vochtophoping afzuiging gewenst is. Dit zijn allemaal zogeheten infiltraties die Radiologie Van Mieghem eveneens aanbiedt. Onze sportartsen – onder echografische begeleiding van de radioloog – voeren met 100% nauwkeurigheid de behandelingen uit, waardoor een optimale lokale werking van het ingespoten product of afzuiging kan worden gegarandeerd.