artsen

Therapieën

Naast ons stralings- en echografische onderzoekaanbod bieden we op vaste tijdstippen ook

  1. gefocusseerde Shockwave therapie
  2. PRP (Platelet-Rich Plasma) therapie
  3. Infiltraties van gewrichten, slijmbeurzen & pezen

Deze therapieën vinden plaats onder echobegeleiding, waarbij radioloog Isabelle van Mieghem eerst de regio echografisch documenteert en lokaliseert waarna collega’s – de sportartsen dr. Bex en dr. Mariën – meer gefocust, meer in de diepte en dus meer resultaatgericht kunnen werken.

  1. Onze Shockwave therapie is bestemd voor pees- en spierpathologie, chronische insertie tendinitis, diepe triggerpoints en diepe lokale pijnplaatsen en is door de radiografische begeleiding effectiever dan de standaard radiale en meer gedivergeerde shockwave therapie. Door het krachtiger type toestel dat wij voor deze therapie gebruiken, kunnen we bovendien ten opzichte van de standaard therapie een veel grotere gegenereerde druk van maar liefst 100 tot 1.000 bar creëren met een pulsduur van +/- 0.2 microseconde en heeft de therapie effect op cellulair niveau versus het gebruikelijke oppervlakkige weefselniveau.
  2. Bij de PRP behandeling neemt één van onze sportartsen een kleine hoeveelheid bloed bij de patiënt af, waarna het rijke plasma wordt gecentrifugeerd en bloedplaatjes worden geïsoleerd. Het zijn deze bloedplaatjes die bij het herstel van (sport) letsel een belangrijke rol spelen. Door de concentratie van de bloedplaatjes en dus groeifactoren opnieuw lokaal in te spuiten en dit bovendien onder echografische begeleiding te doen, verbetert en versnelt het genezingsproces. PRP kan worden toegepast bij gewrichtsproblemen, spier- en peesletsel of ligamentaire letsels. Omdat gewerkt wordt met een lichaamseigen product is de kans op bijwerkingen bijzonder klein. De behandeling kan bovendien vlot worden uitgevoerd.
  3. Eveneens onder echobegeleiding voeren we infiltraties uit in gewrichten, slijmbeurzen & pezen. Met echografie controleren we de positie van de naald ten opzichte van de te behandelen locatie. Zo kunnen we met 100% zekerheid de juiste inspuiting en dus lokale werking van het ingespoten product (bijvoorbeeld cortisonen of hyaluronzuur) garanderen of een afzuiging uitvoeren. U kunt patiënten naar ons doorverwijzen met indicaties als slijmbeursontstekingen, kraakbeenlijden in gewrichten, gewrichtsontstekingen, peesontstekingen of artrose. Ook patiënten met gewrichtsvochtaspiratie of bijvoorbeeld cyste-aspiratie kunnen door ons team behandeld worden