patiënten
Eerste bezoek
Uw verwijzende (huis)arts kan voor u een afspraak bij ons inplannen. U mag dat echter ook zelf doen, mits in bezit van een (correct ingevulde) verwijsbrief of aanvraagformulier, door ons te bellen: +32 (0)11 41 44 44. Van uw arts krijgt u een aanvraagformulier mee waarop het benodigde onderzoek staat aangegeven. Als u naar ons toekomt, dan dient u – naast dit aanvraagformulier – ook uw identiteitskaart mee te nemen in verband met terugbetaling door de mutualiteit of verzekering.
Bij de volgende onderzoeken moet u zich vooraf voorbereiden:
- (screenings) mammografie: gebruik die dag geen bodylotion of -crème. Het beste kan het onderzoek bovendien plaatsvinden onmiddelijk na tot tien dagen na de menstruatie;
- u mag vier uur voor een echo van één of meerdere bovenbuikorganen, zoals lever, galblaas, pancreas of milt niet eten. Daarom voeren we deze onderzoeken dan ook het beste uit in de ochtend;
- voor een echo van uw onderbuikorganen zoals blaas, baarmoeder, eierstokken en prostaat alsook voor een echo van de appendix is het noodzakelijk een volle blaas te hebben. Drink dan ook 1 uur voor het onderzoek 1 liter water en ga niet naar het toilet.
Tijdens de onderzoeken zelf hoeft u niets speciaals te doen. Ter plekke wordt aangegeven welk lichaamsdeel onderzocht wordt. Als we kinderen onderzoeken, dan mogen ouders mee de onderzoeksruimte in. Bij radiografisch onderzoek dienen de ouders uiteraard achter het loodscherm te blijven of indien anders gewenst een loodschort te dragen die voorhanden is in de praktijk. Zij kunnen dus waar nodig hun kind geruststellen. Tijdens echografisch onderzoek kunnen ouders gewoon bij het kind in de onderzoeksruimte blijven.
Radiologe Isabelle Van Mieghem voert het onderzoek uit en stelt aan de hand van de resultaten een digitaal verslag op. Binnen 24 uur kunt u haar diagnose persoonlijk teruglezen via www.pacsonweb.be. U krijgt hiervoor – na uw onderzoek – een persoonlijke inlogcode, waarmee u op Pacs on Web terecht kunt. Uiteraard krijgt uw verwijzende arts deze gegevens ook. Het is ook mogelijk de gegevens op papier te krijgen, maar de kwaliteit is digitaal beter. Dus adviseren wij u vooral gebruik te maken van Pacs on Web.